Ανακοινώσεις

Δεύτερο Θερινό Σχολείο Κόνιτσα, 2016

 

Η πρόσκληση του θερινού Σχολείου:

http://dide-peiraia.att.sch.gr/plinetp/images/stories/files/newsletter/180/2016SumSchoolsKonitsa.pdf

"Tο Θερινό Σχολείο με Θέμα: «Στατιστική ανάλυση δεδομένων και Μεθοδολογία επιστημονικής  Έρευνας»,  διοργανώνεται από το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών και Εκπαίδευσης από Απόσταση, του ΠΤΝ,  της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Αποτελείται από εντατικά μαθήματα (διαλέξεις- εργαστήρια),  που στόχο έχουν να παράσχουν στους συμμετέχοντες εκπαίδευση στις βασικές έννοιες της Στατιστικής και της Μεθοδολογίας επιστημονικής έρευνας καθώς και της πρακτικής χρήσης τους, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές διδασκαλίας, οι οποίες χρησιμοποιούνται με επιτυχία στην εκπαιδευτική πράξη σήμερα. Το Θερινό Σχολείο έχει διάρκεια 20 ωρών και θα διεξαχθεί  τον Αύγουστο του 2016 στην Κόνιτσα. Κάθε ενότητα του μαθήματος  έχει θεωρητικό καθώς και πρακτικό μέρος, η δε πρακτική εφαρμογή γίνεται με χρήση ειδικού στατιστικού προγράμματος. Οι συμμετέχοντες  είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τις ενότητες που θα παρακολουθήσουν σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους. 

Μαθησιακοί Στόχοι:

Ο  στόχος αυτού του Θερινού Σχολείου είναι να συμπληρωθεί το θεωρητικό υπόβαθρο των συμμετεχόντων στον τομέα της ανάλυσης των δεδομένων και της συγγραφής επιστημονικής εργασίας. Τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε κάθε μεταπτυχιακό φοιτητή, σπουδαστή ή επαγγελματία που θέλει να εμπλουτίσει τις γνώσεις του σε ένα θέμα που τον αφορά και έχει πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή είναι στο τελευταίο έτος σπουδών .

Ένας δεύτερος στόχος του Θερινού Σχολείου είναι να φέρει  τους συμμετέχοντες σε επαφή με ένα σύνολο υπολογιστικών εργαλείων, ώστε αργότερα σε ανάλογες εργασίες να  μπορεί να εφαρμόσει τις τεχνικές που διδάχθηκε. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και την αντιμετώπιση πρακτικών προβλημάτων από το περιβάλλον εργασίας του, δηλαδή, οι εργαζόμενοι να αναλύσουν ένα δικό τους σύνολο δεδομένων.

Θεματικές ενότητες:

  • Περιγραφική στατιστική
  • Μέθοδοι αξιολόγησης- ανάλυσης  δεδομένων
  • Δειγματοληψία
  • Στατιστικά πακέτα
  • Τύποι έρευνας
  • Συγγραφή κειμένου έρευνας

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής:Τρίτη 16 Αυγούστου 2016 – Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016  (το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αφού προηγηθεί  συνεννόηση και με τους συμμετέχοντες)

Διδάσκοντες: Μέλη ΔΕΠ, ειδικοί επιστήμονες (PhD, MSc).

Τόπος διεξαγωγής:Ίδρυμα ‘Κλέαρχος Παπαδιαμάντης’ και Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας...".

 

Επικοινωνία

Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών & Εκπαίδευσης από Απόσταση,
Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών
Σχολή Επιστημών Αγωγής
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
45110 - Πανεπιστημιούπολη
Ιωάννινα
 
τηλ. 2651005795 και 2651005792
email: jpagge@uoi.gr